Ster Ontplooiing in Gouda

De praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie, Mindfulness en Tissue Release

Over Ster Ontplooiing

Ster Ontplooiing valt onder de rubriek gezondheidscentrum in Gouda.

Waarom veranderen zo moeilijk is, stress zo hardnekkig is en angsten onbegrijpelijk kunnen zijn. Dat er een samenhang is tussen lichaam en geest wordt inmiddels algemeen geaccepteerd. En toch; In de medische wereld zoals deze nu ingericht is, wordt de samenhang tussen lichaam en geest wel erkent, maar nog steeds gescheiden behandeld. Hierin onderscheidt de lichaamsgerichte psychotherapie zich doordat deze zich juist richt op het vlak waar lichaam en geest elkaar direct beïnvloeden.

De geest kunnen we onderverdelen in het ‘bewustzijn’ (feiten, onze gedachten en logisch redeneringen) en onbewuste of onderbewustzijn. Het onbewuste regelt niet alleen alle basale processen in ons lichaam zoals het kloppen van het hart, de adem, energie en hormonen enz. het bevat ook alle herinneringen en ervaringen die we vanaf heel jong opgeslagen hebben. Dit wordt daarom ook wel het innerlijke- of zorgen kind genoemd om de irrationele angsten die hierin opgeslagen zijn. Als de onbewuste getriggerd wordt, kun je niet meer helder/ logisch denken omdat het logische en realistische denken overschaduwd wordt door de irrationele emoties vanuit het onbewuste.

Stress, en stress-gerelateerde klachten zijn geen klachten van het lichaam, deze komen voort uit de gedachten die we hebben over een bepaalde situatie: het onbewuste reageert hierop met schrik en (faal)angst zet je lichaam op scherp om te vluchten, vechten of bevriezen. Zo ontstaat er faalangst, hartkloppingen, hoge bloeddruk, klachten van de spijsvertering en hoofdpijnen, burn-out en uitputting. Als deze innerlijke verdeeldheid lang aanhoudt, schaadt je gezondheid, zelfvertrouwen en levenslust.

Tegendelen bijeen brengen Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen, dat je innerlijke verdeeldheid heel veel energie kost. De lichaamsgerichte psychotherapie ondersteunt je in het herkennen van jouw innerlijke verdeeldheid en ondersteunt je de tegendelen in jezelf bij elkaar te brengen. Geen schuldgevoel, geen schaamte; maar innerlijke rust, vertrouwen en levenslust. Wil je meer weten over deze therapie of over mij; bel of mail dan kunnen we elkaar ontmoeten.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Ster Ontplooiing uit de rubriek gezondheidscentrum uit Gouda is gevestigd aan de Thorbeckelaan 2 in Gouda. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-10138227.

Diensten en producten voor gezondheidscentrum

Trefwoorden die horen bij Ster Ontplooiing zijn o.a. :

Nieuws van Ster Ontplooiing in Gouda

Klanken voor 2

Klanken voor 2

De klanken van de klankschalen zijn prachtig om te horen; en nodigen je uit om helemaal tot ontspanning te komen.