Heel het kind in Reeuwijk

Heel het kind | Integratieve kindertherapie in Gouda, Reeuwijk en omstreken.

Over Heel het kind

Heel het kind valt onder de rubriek coaching in Gouda.

Heel het kind is een praktijk voor integratieve kindertherapie in Gouda, Reeuwijk en omstreken. Bettyna de Levie vindt als Integratief Kindertherapeut en als mens het belangrijk dat kinderen zorgeloos kind kunnen zijn. Zodat ze ongehinderd kunnen opgroeien tot vrije en hele mensen. Ruim vijfentwintig jaar heeft Bettyna als leerkracht gewerkt in alle groepen van de basisschool. In het werken met kinderen was zij altijd opzoek naar verdieping en verbreding. Zij zag regelmatig kinder van wie de ontwikkeling tot vrij en evenwichtig mens gehinderd werd. Ook was er de vraag van ouders naar extra begeleiding in het ontwikkelingsproces. Voor haar was dat de aanleiding om de opleiding tot Integratieve Kindertherapie te volgen. Deze vorm van kindertherapie is een doeltreffende manier om samen met het kind op zoek te gaan naar balans en harmonie. De therapie richt zich op oplossingen en ontwikkeling en gaat uit van de kracht en kwaliteiten van het kind. Gedurende een periode gaat zij samen met het kind aan het werk.

Kindertherapie is voor hulp bij opvoeden en opgroeien. Ouders en kinderen zijn zelf vaak goed in staat om problemen op te lossen. In sommige situaties is er iets extra's nodig. Dan kan Integratieve Kindertherapie uitkomst bieden voor onder andere:

- Gevoelsproblemen (een kind met gevoelsproblemen is bijvoorbeeld erg bang, boos of bedroefd. Of juist het tegenovergestelde. Kan ook moeilijk omgaan met verlies, onderdrukte emoties kunnen zich uiten in lichamelijke klachten.)

- Gedachteproblemen (Soms denkt een kind steeds in dezelfde cirkeltjes, waar het niet meer uitkomt zoals de gedachten: ik kan niks, ik ben waardeloos, het is mijn schuld of niemand vindt mij aardig. Een kind kan ook worstelen met de vragen over zingeving.)

- Gedragsproblemen (Agressie- en woede aanvallen, stelen en liegen, zichtbare problemen waar ook de omgeving sterk op reageert. Of het kind trekt zich terug of kan zich niet concentreren.)

- Gezinsproblemen (Als problemen in het gezin nauw samen lijken te hangen met het probleem van het kind, spreken zij van gezinsproblemen. Vaak vormen ze een vicieuze cirkel waar je als gezin zelf niet meer uitkomt.)

- Ontwikkelingsproblemen (Een kind is nog volop in ontwikkeling. Die ontwikkeling kan verstoord raken, denk aan een verstoord eet- of slaappatroon. Ook hechtingsproblematiek hoort in deze categorie.)

Voor meer informatie over de mogelijkheden, bereikbaarheid of beschikbaarheid, verwijs ik u graag door naar de website. U kunt contact opnemen via de contactgegevens.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Heel het kind uit de rubriek coaching uit Gouda is gevestigd aan de Edisonstraat 39 in Reeuwijk. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-24241962.

Diensten en producten voor coaching

Trefwoorden die horen bij Heel het kind zijn o.a. :